SLAGTEPROCESSEN

Slagtningen af grisene foregår på et godkendt slagteri, hvor der er installeret kølerum, så modningen af grisene sikrer den bedste kvalitet i forhold til at bevare en mørhed og smag i kødet.

æblegrisen

Grisevelfærd og kød af høj kvalitet

 

Kvalitet og smag

I produktionen af æblegrisen er det først og fremmest grisenes velfærd, der er vigtig og efterfølgende at få produceret grisekød, der er lækkert mørt, og smagfuld.

 

Der er flere ting, der påvirker smagen af kødet og dets mørhed, viser dansk forskning indenfor slagtesvin. Det gør først og fremmest grisenes stressniveau forud for slagtningen, og hvad de har spist inden slagtningen. Desuden har kødets fedtmarmorering stor indflydelse på smagen, idet smagen i høj grad kommer fra fedtet.

Både at undgå stress, at give smagfuldt foder og sikre en høj kvalitet af kødet i forhold til fedtmarmoreringen er vigtige dele af produktionen af æblegrisen.

Æblegrisen fodres med lokale æbler, desuden benyttes overskuddet fra den lokale æblemostproduktion som en væsentlig del af grisenes kost. Vitaminerne fra æblerne giver sunde og stærke grise, og sukkeret fra æblerne gør, at kødet får en fyldig og god smag. Udover æblerne har grisene fri adgang til kvalitetsfoder uden GMO.

BESTIL EN ÆBLEGRIS

Der er et begrænset antal grise til rådighed, og de kan bestilles frem til 1. august 2016.

Bestillingen foretages på: kontakt@aeblegrisen.dk eller Maria Østergaard Olesen tlf.: 2637 7200.

Kødet kan efter aftale afhentes i november/december på adressen Nørremarken 5, Rødding, 7860 Spøttrup, eller evt. leveres efter aftale.

 

 

 

æblegrisen

Nørremarken 5, 7860 Spøttrup

 

Copyright © All Rights Reserved.